Fondacija podržala Berlinski poziv na akciju

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021″ podržala je zajedničku akciju svih Evropljana kojima je stalo do očuvanja i zaštite kulturnog nasleđa, i poziva naše sugrađane da se priključe i potpišu Berliski poziv na akciju!

Nemanja Milenković, direktor Fondacije „Novi Sad 2021“, je uz potpisnike iz više od 48 zemalja i predsednike tri organizacije koje su priredile Evropski samit o kulturnom nasleđu, Plasida Dominga (Plácido Domingo), predsednika organizacije EVROPA NOSTRA, dr Martine Munh (Dr. Martina Münch), i prof. dr Hermana Parcingera (Prof. Dr. Hermann Parzinger), predsednika Pruske fondacija za kulturno nasleđe (SPK) potpisao i podržao „Berlinski poziv na akciju“.

Kulturno nasleđe za budućnost Evrope u fokusu je Berlinskog poziva na akciju, inicijative nastale u okviru prvog Evropskog samita o kulturnom nasleđu održanom u Berlinu između 18. i 24. juna 2018. godine, na kojem je učestvovala i Fondacija „Novi Sad 2021″, jedini predstavnik gradova- prestonica kulture.

Berlinski poziv na akciju je poziv za unapređenje evropskog kulturnog nasleđa, koji nalazi inspiraciju i legitimitet u stručnosti, entuzijazmu i angažovanju svih ljudi kojima je stalo do kulturnog nasleđa (materijalnog, nematerijalnog i digitalnog) i koji su, kao profesionalci ili volonteri, posvetili svoju stručnost, vreme i energiju, radu na prenošenju ovog nasleđa budućim generacijama.

 

Ostavite odgovor