Фондација подржала Берлински позив на акцију

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021″ подржала је заједничку акцију свих Европљана којима је стало до очувања и заштите културног наслеђа, и позива наше суграђане да се прикључе и потпишу Берлиски позив на акцију!

Немања Миленковић, директор Фондације „Нови Сад 2021“, је уз потписнике из више од 48 земаља и председнике три организације које су приредиле Европски самит о културном наслеђу, Пласида Доминга (Plácido Domingo), председника организације ЕВРОПА НОСТРА, др Мартине Мунх (Др. Martina Münch), и проф. др Хермана Парцингера (Проф. Др. Hermann Parzinger), председника Пруске фондација за културно наслеђе (СПК) потписао и подржао „Берлински позив на акцију“.

Културно наслеђе за будућност Европе у фокусу је Берлинског позива на акцију, иницијативе настале у оквиру првог Европског самита о културном наслеђу одржаном у Берлину између 18. и 24. јуна 2018. године, на којем је учествовала и Фондација „Нови Сад 2021″, једини представник градова- престоница културе.

Берлински позив на акцију је позив за унапређење европског културног наслеђа, који налази инспирацију и легитимитет у стручности, ентузијазму и ангажовању свих људи којима је стало до културног наслеђа (материјалног, нематеријалног и дигиталног) и који су, као професионалци или волонтери, посветили своју стручност, време и енергију, раду на преношењу овог наслеђа будућим генерацијама.

 

Оставите одговор