Amira Medunjanin u Novom Sadu u okviru projekta „Na raskrsnici puteva”

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U petak 14. decembra, u 20 časova, u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni Jovan Đorđević biće održan koncert na kojem će se prvi put novosadskoj publici zajedno predstaviti poznata etno diva Amira Medunjanin (BiH) i Vojvođanski simfonijski orkestar (Srbija) uz dirigentsku pratnju Alana Bjelinskog (Hrvatska), izvodeći sevdah i klasičnu muziku.

Koncert u okviru projekta „Na raskrsnici puteva” realizuju Muzička omladina Novog Sada i Vojvođanski simfonijski orkestar uz podršku Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”.

Ovaj muzički spektakl kreiran je sa ciljem da uz posredovanje muzike pomogne uspostavljanju novih odnosa i učvršćivanju postojeće saradnje na regionalnoj umetničkoj sceni. Predstavljanjem umetnika koji neguju poseban odnos prema tradiciji i koji dolaze sa različitih prostora bivših jugoslovenskih republika, realizatori projekta nastoje da doprinesu popularizaciji visokokvalitetne muzike stavljajući akcenat, s jedne strane na tradiocionalan etno zvuk, a s druge na inovativne mogućnosti interpretacije nasleđa i rad sa publikom.

Projekat „Na raskrsnici puteva” deo je aplikacione knjige kojom je Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture” osvojila ovu prestižnu titulu, a koncert svojevrsna najava uzbudljivih novogodišnjih dešavanja koja Novosađane tek očekuju.

Ostavite odgovor