Projekat „Novi Sad 2021“ predstavljen delagaciji Ambasade Švedske

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Menadžer za međunarodnu saradnju Fondacije „Novi Sad 2021“ Vuk Radulović i saradnici na projektu EPK ugostili su juče predstavnike Ambasade Švedske koji su ovom prilikom posetili Novi Sad i Petrovaradinsku tvrđavu.

Zameniku šefa misije Joakimu Vaernu i koordinatorki za komunikacije i javnu diplomatiju Slavici Marković Sandić predstavljen je koncept projekta „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, kao i planovi za budući razvoj projekta. Gosti iz Švedske ambasade iskazali su veoma pozitivan stav kada su u pitanju potencijali za uspostavljanje saradnje sa projektom „Novi Sad 2021“.
– Fondacija „Novi Sad 2021“ je vrlo zainteresovana za saradnju sa Ambasadom Švedske, koja se može konkretizovati na različite načine. Pre svega, spremni smo da zajedno sa stručnim timovima radimo na izradi održivih dugoročnih projekata, zatim da zajednički podstičemo razmenu umetnika i kulturnih radnika i umrežavanja, između ostalog kroz projekat Breed AiR, koji planiramo uskoro da pokrenemo, ali i kroz povezivanje sa švedskim gradom Umeom, koji je bio Evropska prestonica kulture 2014. godine. Na taj način širili bismo i geografski domašaj u okviru projekta „Novi Sad 2021“ – ovom prilikom izjavio je Radulović.

Domaćin delegaciji Ambasade Švedske na Petrovaradinskoj tvrđavi bio je novosadski umetnik Borivoj Popržan koji im je dobrodošlicu poželeo u svom ateljeu. Takođe, Popržan je predstavio i druge umetnike, Ivanu Kosanović, Igora Cvejanovića i Bojana Kiridžića, čiji je umetnički rad svojom autentičnošću i kvalitetom oduševio naše goste. Ovaj segment posete bio je posebno zanimljiv jer se najviše razgovaralo o razmeni umetnika na internacionalnom nivou i pokretanju projekta Breed AiR u okviru Evropske prestonice kulture. 

Ostavite odgovor