Пројекат „Нови Сад 2021“ представљен делагацији Амбасаде Шведске

Објављено у категорији: Вести

Менаџер за међународну сарадњу Фондације „Нови Сад 2021“ Вук Радуловић и сарадници на пројекту ЕПК угостили су јуче представнике Амбасаде Шведске који су овом приликом посетили Нови Сад и Петроварадинску тврђаву.

Заменику шефа мисије Јоакиму Ваерну и координаторки за комуникације и јавну дипломатију Славици Марковић Сандић представљен је концепт пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, као и планови за будући развој пројекта. Гости из Шведске амбасаде исказали су веома позитиван став када су у питању потенцијали за успостављање сарадње са пројектом „Нови Сад 2021“.
– Фондација „Нови Сад 2021“ је врло заинтересована за сарадњу са Амбасадом Шведске, која се може конкретизовати на различите начине. Пре свега, спремни смо да заједно са стручним тимовима радимо на изради одрживих дугорочних пројеката, затим да заједнички подстичемо размену уметника и културних радника и умрежавања, између осталог кроз пројекат Breed AiR, који планирамо ускоро да покренемо, али и кроз повезивање са шведским градом Умеом, који је био Европска престоница културе 2014. године. На тај начин ширили бисмо и географски домашај у оквиру пројекта „Нови Сад 2021“ – овом приликом изјавио је Радуловић.

Домаћин делегацији Амбасаде Шведске на Петроварадинској тврђави био је новосадски уметник Боривој Попржан који им је добродошлицу пожелео у свом атељеу. Такође, Попржан је представио и друге уметнике, Ивану Косановић, Игора Цвејановића и Бојана Кириџића, чији је уметнички рад својом аутентичношћу и квалитетом одушевио наше госте. Овај сегмент посете био је посебно занимљив јер се највише разговарало о размени уметника на интернационалном нивоу и покретању пројекта Breed AiR у оквиру Европске престонице културе. 

Оставите одговор