Академици уз Нови Сад на путу да постане Европска престоница културе

Објављено у категорији: Вести

У Новом Саду је данас одржана годишња скупштина новосадског огранка Српске академије наука и уметности (САНУ) којој су присуствовали и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, председник САНУ, Владимир Костић, председник Матице српске Драган Станић и ректор Новосадског универзитета, Душан Николић.

 

Novi Sad, 31. marta 2016 - Rektor Novosadskog univerziteta Dusan Nikolic, predsednik Matice srpske Dragan Stanic, predsednik Ogranka SANU u Novom Sadu Stevan Pilipovic, predsednik SANU Vladimir Kostic i gradonacelnik Novog Sada Milos Vucevic tokom godisnje Skupstine Srpske akademije nauke i umetnosti - ogranak Novi Sad. FOTO TANJUG / JAROSAV PAP / bb

Фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Том приликом је истакнута важност координисаног деловања свих институција које су од значаја за развој града за постизање заједничких циљева. Између осталог, било је речи и о кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године. У том смислу је председник САНУ, Владимир Костић подсетио да је САНУ била једна од првих институција која је подржала кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе и ставила на располагање своје капацитете за успешну реализацију пројекта.

Најавивши низ активности којим ће се обележити велики јубилеј – 175 година САНУ, председник Костић је потврдио да ће Нови Сад бити главно чвориште обележавања јубилеја, где ће се, између осталог одржати и свечане академије посвећене оснивачима САНУ – Јовану Стерији Поповићу и Атанасију Николићу.

Оставите одговор