VR šetnje uz multimedijalnog umetnika Adelina Švajcera

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Šta je tehno šamanizam? To će nam ovog vikenda, 16. i 17. novembra, otkriti multimedijalni umetnik Adelin Švajcer u okviru svojih VR šetnji.

Performans je zamišljen kao interaktivni, u kom je neophodno učešće publike, traje oko 50 minuta i u njemu može učestvovati oko 5 osoba. Zamišljen je kao put koji učesnici treba da pređu, dok ih vodi ON, a prati META. Učesnici treba da se pojave na određenom mestu, u određeno vreme. Tu će ih dočekati asistent koji će im dati osnovne instrukcije i dovesti ih do METE. On će im dati neophodnu opremu – naočare za proširenu stvarnost i slušalice, koje će tokom performansa, postati njihovi veštački čulni organi.
U subotu termin je 14 časova, a ostala su još tri slobodna mesta.
U nedelju termini su sledeći:
– 10 časova
– 11.15 časova
– 14 časova
– 15.15 časova
Mesto sastanka je Startit Centar (Miroslava Antića 2).
Mejl adresa za prijavljivanje je: international@ns2021.rs 

Performans je deo projekta #ALPHALOOP na kom su zajedno radili Adelin Švajcer i kolektiv Karkatag.
#ALPHALOOP je projekat koji se bavi temom sakralnog kroz prizmu tehno-šamanskih praksi, koje nastoje pokazati da zaoštreni dualizam između prirode i tehnologije zapravo ne postoji, jer ne postoji strukturalna razlika između kompjutera i „prirodnih“ manifestacija stvarnosti.
Rezidencija se odvija u okviru programa Novembre Numérique, a realizovana je zahvaljujući podršci projekta „Novi Sad 2021“ i programa Eunic Air.

Ostavite odgovor