43 miliona dinara za uređenje Kampusa

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je sredstva za uređenje saobraćajnica u okviru Kampusa Univerziteta u Novom Sadu.

 

novosadski-kampus

 

Posle dužeg niza godina ovo će biti prvo uređenje studentskog kampusa, a predviđeno je da se rekonstruišu sve saobraćajne površine. Pokrajina u ovom projektu učestvuje sa polovinom neophodnih sredstava, dok Grad Novi Sad obezeđuje preostali deo novca. Gradski zvaničnici najavili su da će nakon rekonstrukcije Kampus biti moderno opremljen.

Novosadski univerzitet, jedan od najboljih u ovom delu Evrope, pohađa oko 60.000 studenata, dok je na njemu zaposleno oko 5.000 ljudi, a svaka generacija novih studenata, na svoj način, pozitivno je uticala na razvoj Novog Sada. Na ukupno 14 fakulteta izvodi se nastava iz 300 akreditovanih studijskih programa na nivou osnovnih, master, specijalističkih i doktorskih studija, čiji su nosioci fakulteti i univerzitetski centri za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije.

Veliki broj studenata koji trenutno studiraju na Univerzitetu u Novom Sadu dolazi iz inostranstva. U okviru Erasmus Mundus programa Evropske unije koji se odnosi na razmenu studenata, nastavnika i saradnika u okviru mreža za razmenu, čije je član i novosadski Univerzitet, u Novom Sadu iz godine u godinu raste broj stranih studenata. Sa velikom sigurnošću se očekuje da će taj broj stranih studenata značajnije porasti u narednim godinama, a posebno tokom i posle 2021. godine kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture. Verujemo da će ta titula na najbolji način promovisati Novi Sad i privući studente da jedan deo svog školovanja provedu upravo u gradu koji je nosilac ove titule.

Ostavite odgovor