43 милиона динара за уређење Кампуса

Објављено у категорији: Вести

Управа за капитална улагања Војводине обезбедила је средства за уређење саобраћајница у оквиру Кампуса Универзитета у Новом Саду.

 

novosadski-kampus

 

После дужег низа година ово ће бити прво уређење студентског кампуса, а предвиђено је да се реконструишу све саобраћајне површине. Покрајина у овом пројекту учествује са половином неопходних средстава, док Град Нови Сад обезеђује преостали део новца. Градски званичници најавили су да ће након реконструкције Кампус бити модерно опремљен.

Новосадски универзитет, један од најбољих у овом делу Европе, похађа око 60.000 студената, док је на њему запослено око 5.000 људи, а свака генерација нових студената, на свој начин, позитивно је утицала на развој Новог Сада. На укупно 14 факултета изводи се настава из 300 акредитованих студијских програма на нивоу основних, мастер, специјалистичких и докторских студија, чији су носиоци факултети и универзитетски центри за интердисциплинарне и мултидисциплинарне студије.

Велики број студената који тренутно студирају на Универзитету у Новом Саду долази из иностранства. У оквиру Ерасмус Мундус програма Европске уније који се односи на размену студената, наставника и сарадника у оквиру мрежа за размену, чије је члан и новосадски Универзитет, у Новом Саду из године у годину расте број страних студената. Са великом сигурношћу се очекује да ће тај број страних студената значајније порасти у наредним годинама, а посебно током и после 2021. године када ће Нови Сад бити Европска престоница културе. Верујемо да ће та титула на најбољи начин промовисати Нови Сад и привући студенте да један део свог школовања проведу управо у граду који је носилац ове титуле.

Оставите одговор