Програмски директор пројекта Нови Сад 2021 на међународној конференцији у Печују

Објављено у категорији: Вести

Током 19-20. маја 2016. године, у Печују се организује међународна конференција ,,Europe’s Capital is Culture – European Capitals of Culture and Hungary 2023“ на којој ће кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе представити програмски директор пројекта Нови Сад 2021 Момчило Бајац.

Печуј је 2010. године био Европска престоница културе, а други мађарски градови ту могућност имаће 2023. године. Инвестиције, локални инфраструктурни развој и укупан утицај културних садржаја на градски, регионални, а у неким случајевима и на државни ниво, неке су од ствари о којима ће бити речи.

Са друге стране, Печуј има распрострањену међународну мрежу контаката путем које су окупили лидере, стручњаке и културне актере бивших, садашњих и будућих европских престоница. Циљ конференције је преношење искустава, знања и конкретних предлога учесницима.

Првог дана конференције говориће се о реализованим активностима у оквиру пројекта Печуј 2010, као и представљање пројеката из других европских престоница. Други дан панела посвећен је оним мађарским градовима који намеравају да учествују у пријави за титулу Европске престонице културе 2023. године. Цео програм можете погледати у наставку текста.

Учешће на конференцији је бесплатно, али је онлајн пријава неопходна.

Оставите одговор