Нови Сад негује културу!

Објављено у категорији: Вести

Резултати истраживања агенције „Нинамедиа”, урађени на репрезентативном узорку од 1200 испитаника, показују да су Новосађани задовољни бројем културних манифестација у граду о чему сведочи и просечна оцена коју су дали за разноврсност културних програма , на скали од 1 до 5, а која износи 3,7.

Како се наводи у саопштењу агенције, четвртина Новосађана, односно њих 23,4 одсто навело је Exit као омиљен културни догађај у граду. Одмах иза њега, нашао се дечији фестивал „Змајеве дечије игре” са 18,6 одсто, док треће место припада „Фестивалу уличних свирача”. Високо на тој листи је и „Стеријино позорје, које је омиљени културни догађај за 6,2 одсто Новосађана“, каже се у саопштењу.

grafikon ninamedia

Треба истаћи да ово није случајно. Чињеница је да се у Новом Саду издваја више средстава за културу него у било којој локалној самоуправи у Србији. Нови Сад за културу годишње из буџета издвоји између 4,8-6 процената, док сви градови па и Република, издвајају далеко мање.

Резултати показују да Град Нови Сад негује културу и да се налази на озбиљном путу ка добијању престижне титуле Европске престонице културе 2021.

Оставите одговор