Novi Sad neguje kulturu!

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Rezultati istraživanja agencije „Ninamedia”, urađeni na reprezentativnom uzorku od 1200 ispitanika, pokazuju da su Novosađani zadovoljni brojem kulturnih manifestacija u gradu o čemu svedoči i prosečna ocena koju su dali za raznovrsnost kulturnih programa , na skali od 1 do 5, a koja iznosi 3,7.

Kako se navodi u saopštenju agencije, četvrtina Novosađana, odnosno njih 23,4 odsto navelo je Exit kao omiljen kulturni događaj u gradu. Odmah iza njega, našao se dečiji festival „Zmajeve dečije igre” sa 18,6 odsto, dok treće mesto pripada „Festivalu uličnih svirača”. Visoko na toj listi je i „Sterijino pozorje, koje je omiljeni kulturni događaj za 6,2 odsto Novosađana“, kaže se u saopštenju.

grafikon ninamedia

Treba istaći da ovo nije slučajno. Činjenica je da se u Novom Sadu izdvaja više sredstava za kulturu nego u bilo kojoj lokalnoj samoupravi u Srbiji. Novi Sad za kulturu godišnje iz budžeta izdvoji između 4,8-6 procenata, dok svi gradovi pa i Republika, izdvajaju daleko manje.

Rezultati pokazuju da Grad Novi Sad neguje kulturu i da se nalazi na ozbiljnom putu ka dobijanju prestižne titule Evropske prestonice kulture 2021.

Ostavite odgovor