Fondacija „Novi Sad 2021“ na Međunarodnom sajmu knjiga u Novom Sadu

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Fondacija „Novi Sad 2021“ na ovogodišnjem novosadskom Sajmu knjiga predstavlja svoje projektne aktivnosti i iskustva rezidenata stečena u okviru programa Plants AiR.

Učešće na novosadskom Sajmu knjiga uvek je dobra prilika za Fondaciju da predstavi svoj rad pred izuzetnom ciljnom grupom – ljubiteljima knjige. Utoliko je i zadatak složeniji jer program mora biti sadržajan, interesantan i u isto vreme atraktivan za mlade čitaoce.

Kako će se grad Pečuj kao Evropska prestonica kulture 2010. predstaviti domaćoj publici u okviru sajamskog programa „Grad u fokusu“, Fondacija „Novi Sad 2021“ će 11. marta od 12 do 13 časova u hali „Master“ predstaviti program umetničke saradnje „Pečuj 2010 – Novi Sad 2021“ i rezidencijalni program Plants Air koji je Fondacija pokrenula prošle godine. Prisutni će imati priliku da čuju utiske rezidenata – Andree Drenjovski, pesnikinje iz Pečuja i naše predstavnice, Novosađanke Andree Popov Miletić, koja je boravila na rezidencijalnom programu u Pečuju tokom 2017. godine.

Uvereni smo da će predstavljanje učesnika u rezidencijalnim programima zadovoljiti sve ukuse: pored toga što će predstaviti svoj rad, rezidenti će sa posetiocima podeliti utiske i iskustva stečena boravkom i radom u novom kreativnom okruženju.

Projekat Evropske prestonice kulture, programske aktivnosti i planove za 2018. godinu, 8. marta između 13 i 13.30 časova predstaviće rukovodilac sektora za međunarodnu saradnju Fondacije, Vuk Radulović, u hali „Master“ Novosadskog sajma.

Pozivamo vas da nas posetite na štandu koji delimo sa Kulturnim centrom Novog Sada od 7. do 11. marta u periodu od 11 do 14 časova i saznate više o projektu Evropska prestonica kulture, programima i predstojećim aktivnostima.

Ostavite odgovor