Фондација „Нови Сад 2021“ на Међународном сајму књига у Новом Саду

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021“ на овогодишњем новосадском Сајму књига представља своје пројектне активности и искуства резидената стечена у оквиру програма Plants AiR.

Учешће на новосадском Сајму књига увек је добра прилика за Фондацију да представи свој рад пред изузетном циљном групом – љубитељима књиге. Утолико је и задатак сложенији јер програм мора бити садржајан, интересантан и у исто време атрактиван за младе читаоце.

Како ће се град Печуј као Европска престоница културе 2010. представити домаћој публици у оквиру сајамског програма „Град у фокусу“, Фондација „Нови Сад 2021“ ће 11. марта од 12 до 13 часова у хали „Мастер“ представити програм уметничке сарадње „Печуј 2010 – Нови Сад 2021“ и резиденцијални програм Plants Air који је Фондација покренула прошле године. Присутни ће имати прилику да чују утиске резидената – Андрее Дрењовски, песникиње из Печуја и наше представнице, Новосађанке Андрее Попов Милетић, која је боравила на резиденцијалном програму у Печују током 2017. године.

Уверени смо да ће представљање учесника у резиденцијалним програмима задовољити све укусе: поред тога што ће представити свој рад, резиденти ће са посетиоцима поделити утиске и искуства стечена боравком и радом у новом креативном окружењу.

Пројекат Европске престонице културе, програмске активности и планове за 2018. годину, 8. марта између 13 и 13.30 часова представиће руководилац сектора за међународну сарадњу Фондације, Вук Радуловић, у хали „Мастер“ Новосадског сајма.

Позивамо вас да нас посетите на штанду који делимо са Културним центром Новог Сада од 7. до 11. марта у периоду од 11 до 14 часова и сазнате више о пројекту Европска престоница културе, програмима и предстојећим активностима.

Оставите одговор