Predstavljanje Tea Prodromidisa – prvog rezidenta Fondacije u 2018. godini

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U utorak 20. februara u 18 sati, u Kino sali Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, predstaviće se naš prvi rezident u 2018. godini, Teo Prodromidis, umetnik iz Grčke.

Teo Prodromidis, je višestruko nagrađivani umetnik čija multimedijalna praksa i ostvarenja obuhvataju film, instalacije i performans, savremene operacije u arhitekturi, filozofski diskurs, avangardu, i osmišljavanje pozorišnih tehnika.

U saradnji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i Fondacije „Novi Sad 2021“, u okviru projekta RISK CHANGE (RIZIKUJ PROMENE) podržanog kroz program EU „Kreativna Evropa“, Prodromidis će predstaviti izbor iz svoje prakse i istraživanje koje će realizovati u Novom Sadu, a koje se bavi neformalnim obrazovanjem, mobilnošću, državljanstvom i analizom dinamike i sinagonizma parova i grupa.  Projekat Risk Change ima za cilj da proizvede konkretne rezultate: umetničke rezidencije, nove/inovativne modele, konferencije, simpozijume, radionice, otvorene laboratorije, izložbe, studijske posete, web platformu, aplikaciju za mobilni telefon, nove kulturne mreže, publikacije, itd. Projekat u osnovi istražuje socijalno – političke pritiske koji su uslovljeni kretanjem stanovništva, promenama mesta boravka, migracijom, egzilom i slično, kroz interdisciplinarne i interkulturalne pristupe.

Rezidencijalni program „Plants AiR“ Fondacije „Novi Sad 2021“, ima za cilj mobilnost umetnika i aktera u kulturnim i kreativnim industrijama: kako domaćih koji odlaze u druge evropske prestonice kulture, tako i stranaca koji nam se svojim kreativnim ostvarenjima predstavljaju u Novom Sadu. Teo Prodromidis će u Novom Sadu boraviti dve nedelje, a u utorak 20. februara, želi Novosađanima da predstavi plan istraživanja koje će realizovati, razmeni ideje i emocije. 

Ostavite odgovor