Представљање Теа Продромидиса – првог резидента Фондације у 2018. години

Објављено у категорији: Вести

У уторак 20. фебруара у 18 сати, у Кино сали Музеја савремене уметности Војводине, представиће се наш први резидент у 2018. години, Тео Продромидис, уметник из Грчке.

Тео Продромидис, је вишеструко награђивани уметник чија мултимедијална пракса и остварења обухватају филм, инсталације и перформанс, савремене операције у архитектури, филозофски дискурс, авангарду, и осмишљавање позоришних техника.

У сарадњи Музеја савремене уметности Војводине и Фондације „Нови Сад 2021“, у оквиру пројекта RISK CHANGE (РИЗИКУЈ ПРОМЕНЕ) подржаног кроз програм ЕУ „Креативна Европа“, Продромидис ће представити избор из своје праксе и истраживање које ће реализовати у Новом Саду, а које се бави неформалним образовањем, мобилношћу, држављанством и анализом динамике и синагонизма парова и група.  Пројекат Risk Change има за циљ да произведе конкретне резултате: уметничке резиденције, нове/иновативне моделе, конференције, симпозијуме, радионице, отворене лабораторије, изложбе, студијске посете, wеб платформу, апликацију за мобилни телефон, нове културне мреже, публикације, итд. Пројекат у основи истражује социјално – политичке притиске који су условљени кретањем становништва, променама места боравка, миграцијом, егзилом и слично, кроз интердисциплинарне и интеркултуралне приступе.

Резиденцијални програм „Plants AiR“ Фондације „Нови Сад 2021“, има за циљ мобилност уметника и актера у културним и креативним индустријама: како домаћих који одлазе у друге европске престонице културе, тако и странаца који нам се својим креативним остварењима представљају у Новом Саду. Тео Продромидис ће у Новом Саду боравити две недеље, а у уторак 20. фебруара, жели Новосађанима да представи план истраживања које ће реализовати, размени идеје и емоције. 

Оставите одговор