Poziv građanima za učešće u anketiranju za projekat Kulturnih stanica

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Tokom meseca januara, Fondacija „Novi Sad 2021’’ sprovodi anketiranje građana u delovima grada gde je planirana izgradnja Kulturnih stanica: Novo naselje, Slana bara/Klisa, Almaški kraj na Podbari i Sremski Karlovci u Zoni 021. Radi prikupljanja predloga za kreiranje sadržaja u budućim kulturnim stanicama, 27. i 28. januara biće organizovani i razgovori sa građanima, te Fondacija poziva sve koji su zainteresovani da dođu i iznesu svoje predloge i sugestije.

U okviru priprema za 2021. godinu, kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture, Fondacija „Novi Sad 2021’’ realizuje niz projektnih aktivnosti radi podizanja kapaciteta kulturne infrastrukture otvaranjem novih prostora za kulturnu i umetničku produkciju. Osnovni cilj uspostavljanja Kulturnih stanica jeste decentralizacije kulture, razvoj publike, povećanje dostupnosti kulturnih sadržaja i unapređenje kvaliteta društvenog i kulturnog života u različitim delovima grada: na Novom Naselju, Klisi/Slanoj Bari i Almaškom kraju na Podbari, kao i u Sremski Karlovcima u Zoni 021, koja čini prošireni deo projekta EPK van Novog Sada.

Tokom meseca januara Fondacija „Novi Sad 2021’’ sprovodi anketiranje građana u ova četiri dela grada, a 27. i 28. januara biće organizovani i razgovori sa građanima radi prikupljanja predloga za kreiranje sadržaja u budućim kulturnim stanicama. Kako su kulturne stanice prvenstveno namenjene građanima, njihovo aktivno učešće u razvoju ovih prostora je od izuzetnog značaja. Istraživanjem će biti obuhvaćeno ispitivanje kulturnih potreba i navika građana, njihovih interesovanja i željenih sadržaja, kao i drugi faktori koji mogu da utiču na dostupnost kulture u najširem smislu, ali i potencijala lokalnih zajednica.

Fondacija poziva građane da se u narednim danima odazovu anketarima, kao i da 27. i 28. januara potraže štandove Fondacije na kojima će moći da se informišu i da daju svoje predloge i sugestije.

 

Ostavite odgovor