Podrška sa sva tri nivoa vlasti uz jasnu poruku da je „Novi Sad 2021“ projekat od nacionalnog značaja

Objavljeno u kategoriji: Vesti

Ministar Vladan Vukosavljević je u svojoj poseti Novom Sadu poručio da će uraditi sve što je u moći države da pomogne projektu „Novi Sad 2021“ kao inicijativi koja nije važna samo za Novosađane, već i za celu Srbiju.

minister-of-culture

Ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević

Ministar kulture i informisanja je u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Sada, Milošem Vučevićem, dao punu podršku kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine, čime je ona, pored već stečene podrške od strane kabineta Gradonačelnika Novog Sada, kao i pokrajinske vlasti, poroglašena projektom od nacionalnog značaja.

mayor-of-novi-sad

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević

Vukosavljević i Vučević su, zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i pokrajinskim sekretarom za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Miroslavom Štatkićem, prošle nedelje primili i predstavnike Panela nezavisnih eksperata Evropske komisije, koji će za nešto više od dve nedelje odlučivati o tome da li će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture 2021. godine.

„Razgovarali smo sa Komisijom koja odlučuje o statusu EPK za 2021. godinu, gde je Novi Sad u samom finalu, i mi smo njenim članovima predočili snažnu podršku Ministarstva kulture i Vlade Srbije u tom procesu. Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo, kako u vidu tehničke i finansijske pomoći, tako i organizacione i programske“, rekao je Vukosavljević.
Članove Panela nezavisnih eksperata Evropske komisije Stivena Grina, Suzanu Žilič Fišer i Gloriju Lorenco Lerones, u Novom Sadu su ugostili predsednik Organizacionog odbora Novi Sad 2021, Nemanja Milenković, kao i član Gradskog veća za kulturu, Dalibor Rožić.

Ostavite odgovor