Подршка са сва три нивоа власти уз јасну поруку да је „Нови Сад 2021“ пројекат од националног значаја

Објављено у категорији: Вести

Министар Владан Вукосављевић је у својој посети Новом Саду поручио да ће урадити све што је у моћи државе да помогне пројекту „Нови Сад 2021“ као иницијативи која није важна само за Новосађане, већ и за целу Србију.

minister-of-culture

Министар културе и информисања Републике Србије Владан Вукосављевић

Министар културе и информисања је у разговору са градоначелником Новог Сада, Милошем Вучевићем, дао пуну подршку кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, чиме је она, поред већ стечене подршке од стране кабинета Градоначелника Новог Сада, као и покрајинске власти, пороглашена пројектом од националног значаја.

mayor-of-novi-sad

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић

Вукосављевић и Вучевић су, заједно са председником Покрајинске владе Игором Мировићем и покрајинским секретаром за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирославом Штаткићем, прошле недеље примили и представнике Панела независних експерата Европске комисије, који ће за нешто више од две недеље одлучивати о томе да ли ће Нови Сад постати Европска престоница културе 2021. године.

„Разговарали смо са Комисијом која одлучује о статусу ЕПК за 2021. годину, где је Нови Сад у самом финалу, и ми смо њеним члановима предочили снажну подршку Министарства културе и Владе Србије у том процесу. Учинићемо све што је у нашој моћи да помогнемо, како у виду техничке и финансијске помоћи, тако и организационе и програмске“, рекао је Вукосављевић.
Чланове Панела независних експерата Европске комисије Стивена Грина, Сузану Жилич Фишер и Глорију Лоренцо Леронес, у Новом Саду су угостили председник Организационог одбора Нови Сад 2021, Немања Миленковић, као и члан Градског већа за културу, Далибор Рожић.

Оставите одговор