Obuka „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova”

Objavljeno u kategoriji: Vesti

U cilju podizanja kapaciteta za finansiranje projekata institucija kulture iz evropskih fondova, Fondacija „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine 21, 22. i 23. marta organizovaće stručnu obuku za zaposlene u institucijama kulture sa teritorije grada Novog Sada i Zone 021 – Irig, Sremski Karlovci, Beočin.

Glavni cilj obuke je da se učesnici osposobe da samostalno formulišu predloge projekata i strateški ih pozicioniraju u okvire definisanih prioriteta i mera, kao i finansijskih ograničenja. Tokom obuke polaznici će razviti veštine i stavove koji su neophodni za preuzimanje aktivne uloge u razvoju i implementaciji projekata na lokalnom i regionalnom nivou.

Obuke predstavljaju nastavak zajedničkog rada Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ i institucija kulture na teritoriji grada Novog Sada na razvojnim procesima, a rezultat su saradnje sa Fondom „Evropski poslovi“ sa kojim smo u decembru 2017. godine potpisali sporazum o saradnji.

Ostavite odgovor