Обука „Могућности финансирања путем ЕУ фондова”

Објављено у категорији: Вести

У циљу подизања капацитета за финансирање пројеката институција културе из европских фондова, Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Фонд „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине 21, 22. и 23. марта организоваће стручну обуку за запослене у институцијама културе са територије града Новог Сада и Зоне 021 – Ириг, Сремски Карловци, Беочин.

Главни циљ обуке је да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката и стратешки их позиционирају у оквире дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Током обуке полазници ће развити вештине и ставове који су неопходни за преузимање активне улоге у развоју и имплементацији пројеката на локалном и регионалном нивоу.

Обуке представљају наставак заједничког рада Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и институција културе на територији града Новог Сада на развојним процесима, а резултат су сарадње са Фондом „Европски послови“ са којим смо у децембру 2017. године потписали споразум о сарадњи.

Оставите одговор