Новосадски волонтерски сервис на Сајму волонтеризма

Објављено у категорији: Вести

Фондација „Нови Сад 2021’’ и ОПЕНС 2019, ће у понедељак 5.3.2018. године, на Филозофском факултету, студентима и осталим посетиоцима Сајма волонтеризма представити платформу Новосадског волонтерског сервиса.

Кроз радионицу „Волонтирањем до посла“, Новосадски волонтерски сервис ће присутне спровести кроз процес од волонтирања до посла. Сви заинтересовани који желе да се упознају о томе шта је волонтирање код нас, за ову радионицу се могу пријавити овде. Циљ реализације радионице је информисање учесника о начинима да своја знања и вештине унапреде кроз волонтирање у оквиру различитих програма које пре свих, нуде европски пројекти културне и омладинске престонице, али и друге организације. Новосадски волонтерски сервис је јединствена платформа која ће пружити потпуно ново и другачије организовање рада волонтера, које ће имати своју сврху и циљ уважавајући потребе и жеље волонтера за професионалним остварењима, као и организација које имају потребу за квалитетним волонтерским кадром.

Организатор Сајма волонтеризма је одсек за психологију Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду. Током Сајма, у холу Филозофског факултета, посетиоцима ће се представити организације које се баве радом са волонтерима. Циљ организовања једне овакве манифестације јесте стварање прилике да се заинтересовани на једном месту упознају са бројним волонтерским организацијама, њиховим програмима и пројектима. Иако је пре свега намењен студентима и младим Новосађанима, сајам је отвореног типа. 

Оставите одговор