Изванредна посета Сајму волонтеризма

Објављено у категорији: Вести

Платформа Новосадски волонтерски сервис, заједнички пројекат Фондације „Нови Сад 2021“ и Омладинске престонице Европе 2019, представљена на Сајму волонтеризма на Филозофском факултету, Универзитета у Новом Саду.

У холу Филозофског факултета, у понедељак 5. марта, владала је незапамћена гужва око штандова организација које су представљале свој рад са волонтерима. Такође је био изузетан одзив студената за учешће у радионици Новосадског волонтерског сервиса „Волонтерством до посла“, на којој су учесници научили нешто о мотивима и бенефитима волонтирања, као и о томе како ће моћи да користе нову платформу за волонтере. Поред тога, присутни су могли да чују нешто више о Европској престоници културе и Омладинској престоници Европе, и нешто више о томе како да своја знања, вештине и могућности унапреде кроз волонтирање у оквиру различитих програма које нуде европски пројекти културне и омладинске престонице.

Учесници радионице, представници више факултета у Новом Саду, искористили су прилику да позову чланове тима европских престоница, да своје пројекте и платформу Новосадски волонтерски сервис представе на трибинама пред свим студентима, како би и остали чули нешто ново и корисно о овом пројекту.

 

Новосадски волонтерски сервис је јединствена платформа која ће пружити потпуно ново и другачије организовање рада волонтера, које ће имати своју сврху и циљ уважавајући потребе и жеље волонтера за професионалним остварењима. Замишљен је као легат који остаје граду Новом Саду након година титула престоница, а у сврху организованог рада волонтера.

Оставите одговор