Gastronomsko-muzički doživljaj za Doček 2018. na dnevnoj žurki na Trgu republike

Objavljeno u kategoriji: Vesti, Nova godina 2018

Veliki Doček 2018. na četiri lokacije i sa više od pedeset izvođača u Novom Sadu počeće već u ranim popodnevnim časovima. Jedna od omiljenih destinacija Novosađana, Trg republike pored Riblje pijace, biće pretvoren u podijum za veliku dnevnu žurku koja počinje već u podne, a na kojoj će se predstaviti sjajni bendovi kao što su Gift, JeuNS, Čičini čvorci i mnogi drugi. Posetioce očekuje i bogata gastronomska ponuda čuvenih novosadskih ugostitelja i proizvođača domaćih vina, rakija i craft piva. Dnevna žurka koja se ne propušta prethodiće odličnom muzičkom programu na Trgu slobode, gde će nastupiti Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, dok će se do ranih jutarnjih časova plesati u Studiju M uz brojne domaće, strane i regionalne tehno i rep izvođače kao što su Krešo Bengalka, Džon Akvaviva, Kristijan Molnar, Rasheed, Yeah Left i mnogi drugi.

Obojena muzikom najrazličitijih žanrova, bina na Trgu republike ugostiće neke od omiljenih novosadskih izvođača. Sastav Gift publici će predstaviti svoj britanski rokenrol zvuk, dok će JeuNS doneti nesvakidašnje tonove afro-popa i muziku punu pozitivne energije, a džez-teatar, fjužn, rok i eksperimental predstaviće sjajni Čičini čvorci. Rezident bine biće di-džej Dirty koji će zagrejati posetioce uz najprepoznatljivije šlagere, a rezident bend Street meat će na gitari i violončelu predstaviti hitove klasične muzike i hitove domaćeg rocka u svom neobičnom i originalnom stilu.

Atmosferu ovog trga upotpuniće odlična gastronomska ponuda, za koju će biti zaduženi čuveni novosadski ugostitelji kao što su Divlja kuhinja, Toster bar i mnogi drugi, dok će pored primamljivih ritmova muzike posetioci moći da se ugreju i uz domaća pića koja nude popularne craft pivare Razbeerbriga, Zbir pivara, Carstvo piva, domaća, rakija Krstašica, vinarija Adžić i mnogi drugi.

Na preostale tri lokacije Fondacija Novi Sad 2021 kao organizator predstojeće novogodišnje proslave predstaviće doček sa najraznovrsnijim umetničkim programom do sada. Nakon dnevnog programa na Trgu republike i dečije Nove godine u Dunavskom parku, na glavnom novosadskom trgu nastupiće velikani domaće i regionalne scene Plavi orkestar, Darko Rundek i S.A.R.S, dok će u Studiju M uživati ljubitelji tehno i rep muzike uz više od 10 domaćih, regionalnih i inostranih izvođača među kojima su Džon Akvaviva, Krešo Bengalka, Kristijan Molnar, Yeah Left, Rasheed, Aleksandra Duende i drugi. Kako je Studio M jedina lokacija sa ograničenim kapacitetom, jedini je događaj u sklopu dočeka Nove godine za koji će se ulaz naplaćivati, dok je za ostale programe u sklopu proslave Nove godine ulaz besplatan. Ulaznice za Studio M u prodaji su na prodajnim mestima Gigstiksa.

Umetnički koncept dočeka predstojeće 2018. godine poveren je autorskom timu reditelja, scenografa, dizajnera svetla i video umetnika pred kojima je specijalan zadatak da Novi Sad u novogodišnjoj noći oživi svoje zgrade, ulice i centralne trgove, a premijerno u Srbiji, specijalno za Novi Sad, princ Đorđe Karađorđević lično će dizajnirati vatromet.

Ostavite odgovor